NoNameIn.Net Strona Główna
ProfilProfil FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy RegulaminRegulamin
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Czat (0)

Poprzedni temat «» Następny temat
BDSM - Bondage Discipline Sadism Masochizm.
Autor Wiadomość
nierozumny

Wysłany: Pon 17 Lis, 2008   

ukh...nie wiedziałem, iz to tak sie profesjonalnie nazywa -.-`, a jesli chodzi o podejscie to wciaz powtarzam, ze kazdy moze sie bawic jak chce, jesli nie krzywdzi innych of course, to tak jak nazwac bungee jumping zboczeniem -.-`, poprostu troche inna forma sportu, co kto lubi...

vilis 

Wysłany: Wto 18 Lis, 2008   

Uhm...chyba nie mam śmiałości się w tym temacie publicznie wypisywać...
osiągnie stan satori
i będzie jak polecają mistrzowie
pusty i zdumiewający

vilis 

Mnie nie obchodzi ,kraj ,religia ,ludzie. Pewne kwestie są bardziej imtymne ,drugie mniej.

Dlaczego Cię zainteresował ten temat?
osiągnie stan satori
pusty i zdumiewający

Hyde
[Usunięty]

kiedyś, w trochę nieciekawy sposób spotkałam się z tym zagadnieniem, mianowicie wchodząc na stronę w linkach na blogu 'znajomej' z innego forum.
nie wiem, czy cytowanie słów: wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem - tu pasuje. jednak jak ktoś chce, lubi, ma taką potrzebę.. są różne sposoby 'umilania sobie czasu' ;) . mi to nie przeszkadza, gdyż bezpośrednio nie dotyczy.

bardziej mnie interesuje kwestia, jak ludzie dochodzą do momentu, gdy myślą: właśnie tego mi potrzeba. ::cwaniak: a później szukają odpowiedniej osoby, ewentualnie namawiają partnera/ partnerkę do doświadczeń.

vilis 

Hmm ja nie widzę żadnej kontrowersji w tym temacie...kazdy może robić co chce ,o ile nie robi nikomu krzywdy i obie strony się na to zgadzają. Bardziej mnie interesuje skad się bierze potrzeba takich doświadczeń...

Sam kiedyś przeżywałem taką fascynację ,ale juz z tego tematu mi się zdemistycyzował ,to czysty hedonizm. A może już jestem na tyle zblazowany ,że pewnych rzeczy nie dostrzegam..
osiągnie stan satori
pusty i zdumiewający

Gwenhwyvar 

W sumie może i ja się wypowiem. Przyznaję się do wielu fantazji erotycznych w klimatach dominacji... zwykle widzę siebie w roli uległej... i w sumie całość fantazji jest skupiona na mojej uległości, a nie na dominującym partnerze, który jest tylko nieznacznie w nich zarysowany... Zapewne nie wprowadzę ich w życie, gdyż obawiam się, że w moim przypadku fantazje przynoszą więcej satysfakcji niż ewentualna ich realizacja. Nie sądzę by moje wczesne doświadczenia seksualne mogły w jakikolwiek sposób mnie w tym kierunku skrzywić... poza tym nie czuję się skrzywiona ;P Każdy ma swoją mroczną... i mroczniejszą stronę ::diabelek:

vilis 

Myślę ,że tego typu skłonnosci kształtują się w dzieciństwie. I może mieć to związek z zaburzeniami osobowości. Chociaż ,jeśli ktoś nidy wcześniej tego nie robił ,a zaczyna w późniejszy wieku to pewnie robi to dla przyjemności ,przygody.... Zresztą każdy przypadek należałoby rozpatrywać indywidualnie. Freud by miał więcej do powiedzenia : )

A tak co do refleksji na temat..wydaje mi się ,że postawa uległa to postawa konsumpcyjna ,osoba dominująca musi się o wiele bardziej namęczyć ,bo spoczywa na niej cała odpowiedzialność..
osiągnie stan satori
pusty i zdumiewający

Hyde
[Usunięty]

tak trochę nad tym myślałam. i doszłam do wniosku, że jakbym ja, za namową partnera/ki stała się osobą dominującą, to chyba by mi to całkiem spaczyło psychikę. bo w pewien sposób brzydzę się przemocy i bezpośredniego sprawiania komuś bólu.

łydka 

mnie to nie kręci, nie nawidze przemocy, nigdy nie mogłabym uderzyć mojego aniołka a jakby ona uderzyła mnie to... nieceiakwie by było i to nie ejst to, ze jestem jakas ograniczona czy cos po prostu nie lubie,
Świtu łagodny blask mieszka tam.

Neultra
wariatka tańczy

Wysłany: Sro 19 Lis, 2008   

Jest w tym wszystkim cos, co mnie kręci... Kojarzy mi się to z ogromną namiętnością, dziką wręcz. A ja lubię silne doznania ::cwaniak: Jednak mam podobnie do Gwen

Kiedyś chyba usłyszałam, że zazwyczaj osoby, które na codzień obciążone są dużą odpowiedzialnością lub bardzo nieśmiałe, niepotrafiące sprawować kontroli, właśnie preferują takie "zabawy"... ile w tym prawdy? Cóż, każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie i tak.

zyletka_ze_zlota 

Wysłany: Czw 20 Lis, 2008   

kiedys nad tym myslalam "co by bylo, gdyby" ale jednak sex nie jest tym, co by mnie kręciło.
jesli bylabym osoba seksualna chetnie bym oczywiscie spróbowała :) w jakiejs lekkiej dosyc wersji. ::zly:

Karmela 
Moon

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008   

Ogolnie troche ciagnie mnie do BDSM(glownie Bondage i Fetish).Kieruje sie w tym przypadku ciekawoscia na nowe doznania;).Nie uwazam BDSM za nic zlego,jesli dwojgu to odpowiada-why not?;).

Caliban
junkie extraordinare

Wysłany: Pią 26 Gru, 2008   

Kwestia osobistych upodobań oczywiście.To co robi dwoje (conajmniej)dorosłych osób za zamkniętymi drzwiami jest wyłącznie ich sprawą...jeśli dzieje się to za obopólną zgodą.
Też lubię mocne doznania ::diabel: .Zdarzyło mi się oględnie mówiąc...sprawdzać gdzie znajdują się moje granice.Trochę przestraszyło mnie to...bo w większości z nas tkwi perfidne poczucie przyjemności z czyjegoś bólu.I nie ma znaczenia jego wymieszanie z rozkoszą.
Nie wiedziałem że we mnie jest tego aż tyle.
Doznania faktycznie,niesamowicie mocne.Tak mocne że chyba głównym niebezpieczeństwem gier tego rodzaju jest stępienie wrażliwości na "zwykły"sex....i związane z tym pragnienie przesuwania granicy coraz dalej.A one jednak gdzieś istnieją...w każdym razie do swoich jeszcze nie dotarłem.
Different colors made of tears

otherside 

Wysłany: Wto 27 Sty, 2009   

Hmm..każdy ma fantazje erotyczne i wyobrażenie tego co chciałby robić ze swoją połówką.
Ja czasami miewam sny erotyczne, rzadko ale jednak.
Dotyczą one najczęściej czasów gdy chodziłem do 7-8 klasy. Bardzo mi sie podobała wówczas pewna dziewczyna. Takie pierwsze zauroczenie, zadurzenie.
I powiem wam że tą są piękne sny i piękne chwile, kiedy nie ma mnie tutaj i teraz a jestem tam.

Dla mnie bdsm to hardcore. Ale rozumiem np. potrzebę seksu grupowego, z zaufanymi partnerami, przyjaciółmi.

Marti 

Wysłany: Pon 23 Mar, 2009   

Mnie tam się to podoba.
Co nie krzywdzi innych jest ok i to akceptuję. Jednak gwałtów nie akceptuję ani żadnego znęcania się nad innymi osobami.
BDSM fajnie wygląda na zdjęciach, w realu pewnie też. Ale takie wygłupy to nie dla mnie.

Angel

Witam,

Martwa napisala:

"..Długo się zastanawiałam nad tym, czy założyć ten temat.
1. Czy szanowna administracja się nie oburzy ;-)
2. Czy w ogóle temat wypali :-) ... "

.... wiec tak tylko w celu usuniecia wszelkich watpliwosci, administaracja sie nie oburzyla, administracja jest juz od dawna dorosla ::usmiech: ... no i w bajki o bocianach tez juz nie wierzy, a moze jednak ::co:

Wracajac do tematu... uwazam, tak jak napisala Gwenhwyvar, kazdy ma w sobie mroczna strone, temu nie da sie zaprzeczyc, kazdy z nas ma fantazje, marzenia.. czy sie je kiedys zrealizuje czy nie, to inna sprawa. Powinno sie wszystko wyprobowac, jezeli obydwie strony tego chca i sprawia im to przyjemnosc, to dlaczego nie? Nie moge czegos z gory negowac, czego nie znam.
BDSM jest bardzo ciekawe ::usmiech:

Pozdrawiam

Angel

Gość

jak to ???? nie ma bociana???
no to co teraz będzie :cry:

:mrgreen:

Piotros 

Wysłany: Wto 27 Lip, 2010   

Tak czytałem cały temat i naprawdę nie wiem czy wszyscy wiedzą czym naprawdę jest bdsm na czym polega doktryna, bo napewno nie na przemocy laniu podwieszaniu czy wysoko idącym brutalnym podejściu do seksu...
Wszystko o bdsm bardzo dobrze opisane jest na stronie www.bdsm.org.pl dział artykuły ewentualnie forum.
Zbiór prawd i zasad towarzyszący dwójce ludzi został stożony do odbierania coraz silniejszej strony doznań erotycznych wszelkie techniki jak bondage to tylko możliwy dodatek przede wszytkim chodzi o to aby jedna strona zrobiła wszystko dla drugiej by interesowały ją potrzeby partnera fantazje, pragnienia by choć na chwile dała sobą manipulować by odkryć duszę drugiej osoby. Czym jest dla ciebie bdsm chłostą bo dla mnie scena gdzie naga służąca sprząta mieszkanie nago czuje na sobie wzrok spogląda na mężczyznę i czuje że jest dla niego stworzona jest na jego polecenie jest na jego rozkaz jest na jego zachciankę!

slowdive 

Wysłany: Sro 28 Lip, 2010   

ładny temat, to może na początek, nie dokońca sprawdzam się w roli mastera choć lubie czasem ale to raczej na średnim poziomie zdecydowanie jestem uległy i tu naprawde granic prawie nie ma. Ważne by uwolnić te wszytkie "zboczenia" które w nas siedzą żeby nie uciskały mózgu.

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach